Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).
Szanujemy prawo i Twoją prywatność, dlatego chcemy Cię poinformować, że zaktualizowaliśmy naszą Politykę prywatności. Aby przekazać jasne i przejrzyste informacje dotyczące tego, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe, podzieliliśmy Politykę prywatności na kilka rozdziałów. W zależności od tego, czy jesteś subskrybentem newslettera Verona, czy robisz po prostu zakupy na GaleriaYES.pl dotyczą Cię inne części Polityki prywatności. W poszczególnych rozdziałach szczegółowo opisujemy, które z Twoich danych osobowych posiadamy i w jaki sposób je wykorzystujemy.

Administrator danych – kto nim jest

Administratorem danych jest spółka, do której należy Galeria YES, tzn. YES Biżuteria Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Świerzawskiej 1.

Profilowanie

Udostępnione przez Ciebie dane, jeśli wyraziłeś na to zgodę, przetwarzamy również w celach marketingowych. Cele te obejmują w szczególności przedstawianie Tobie ofert i promocji, które wierzymy, że mogą Cię zainteresować, jak również innych informacji promujących Galerię YES, wydarzenia, które się w niej odbywają oraz produkty Galerii YES. Zależy nam, aby treści, które będziemy Ci prezentować na naszej stronie lub w newsletterze były dopasowane do Twoich zainteresowań, dlatego stosujemy zautomatyzowane mechanizmy przetwarzania informacji tzw. profilowanie. Zaznaczamy jednak, że w żadnym przypadku nie stosujemy tych mechanizmów do automatycznego podejmowania decyzji, czyli akcji, które miałyby mieć wpływ na dostępność i możliwość skorzystania przez Ciebie z oferowanych przez nas usług.

Kto ma dostęp do Twoich danych?

Twoje dane osobowe będą udostępniane tylko naszym zaufanym partnerom, będącym podwykonawcami naszych usług, czyli firmom, przetwarzającym Twoje dane na nasze zlecenie. Mogą to być, np. firmy analizujące ruchy użytkowników na naszej stronie internetowej lub świadczące usługi dostosowujące treści strony do Twoich zainteresowań. Twoje dane będą także udostępniane naszym partnerom uczestniczącym bezpośrednio w procesie obsługi sprzedaży, w tym naszym pracownikom i współpracownikom, osobom zarządzającym Salonami YES lub Galerią YES czy kurierom.
Twoje dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja – czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa.
Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza YES Biżuteria Sp. z o.o. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług. Nie będziemy przekazywać ani zezwalać na przekazywanie Twoich danych poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego, chyba, że wymagać tego będzie proces świadczenia naszych usług. Przekazując dane osobowe do państw trzecich podejmiemy niezbędne środki do zapewnienia, że przekazanie to będzie zgodne z obowiązującymi przepisami o ochronie danych tzn. odbiorcy danych pochodzić będą z krajów, które zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, zapewniają odpowiednią ochronę danych osobowych lub są odbiorcami ze Stanów Zjednoczonych, którzy certyfikowali zgodność z programem Tarczy Prywatności (Privacy Shield) UE-USA.
Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych
W każdym przypadku przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na podstawie prawnej, na bazie obowiązujących przepisów. Jedną z nich może być konieczność przetwarzania danych do wykonania lub zawarcia umowy, której jesteś stroną. Taką umową może być umowa zawarta zgodnie z regulaminem naszego sklepu internetowego YES.pl. W przypadku marketingu, w tym profilowania lub procesu rekrutacji podstawą prawną jest Twoja dobrowolna zgoda. W przypadku pozostałych celów, takich jak analityka ruchu lub zapobieganie nadużyciom, podstawą prawną jest uzasadniony interes administratora danych.

Jakie masz prawa?

Twoje prawa w stosunku do danych
Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez YES Biżuteria SP. z o.o. Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie lub przenieść. Wystarczy, że wyślesz wiadomość e-mail ze swoim żądaniem na adres: iod@yes.pl. Masz także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – do Prezesa UODO.

Inspektor Ochrony Danych Osobowych:

Aby zagwarantować, że Twoje dane zawsze będą przetwarzane, w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Aby skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych, napisz na adres: iod@yes.pl.

Newsletter Galeria YES

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?
W newsletterze Galerii YES zamieszczamy informacje o wydarzeniach w Galerii YES, nowościach produktowych, naszych ofertach, promocjach, konkursach, wpisach na blogu, itd. Nasz newsletter możesz zamówić na stronie GaleriaYES.pl. Do wysyłki newslettera wykorzystujemy podany przez Ciebie adres e-mail.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?
Przetwarzamy je w celu realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, a same dane przetwarzamy na podstawie celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.
Jak długo przechowujemy Twoje dane?
Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres w jakim będziesz zainteresowany, tzn. do czasu wypisania się z newslettera Galerii YES.

INFORMACJA O STOSOWANYCH PLIKACH COOKIES

Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane na komputerze Użytkownika (bądź innym urządzeniu, z którego korzysta). Serwis www.galeriayes.pl wykorzystuje pliki cookies w celu rozpoznawania osobistych preferencji Użytkownika oraz informacji o logowaniu. Innymi słowy stosowane przez Serwis pliki cookies pozwalają na rozpoznanie komputera Użytkownika w czasie kolejnej wizyty w Serwisie i mają jedynie ułatwiać korzystanie z Serwisu.

Serwis www.galeriayes.pl wykorzystuje oraz umożliwia korzystanie z plików cookies podmiotom trzecim (Google AdWords, GoogleAnalytics) w celach statystycznych oraz reklamowych.To Użytkownik decyduje, czy chce, aby pliki cookies były zapisywane na jego komputerze. Może dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu Firewall. Może również usunąć zapisane do tej pory pliki cookies.

Użytkownik może zablokować usługę Analytics dla reklam displayowych oraz dostosowywać reklamy w sieci reklamowej Google w Menedżerze preferencji reklam.Wyłączenie plików cookies może jednak spowodować, niedogodności w korzystaniu z naszego serwisu.